Zaloguj się Rejestracja Lista zakupów

  • Koszyk: (pusty)

Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Realizuj zamówienie

Nasze marki

Fito Korektor

Fito Korektor

Fito korektor tiande 10g

Usuwa stany zapalne, ma działanie antybakteryjne i wysuszające.



Więcej szczegółów

Cena: 39,00 zł brutto

Ilość:

Opis produktu:

Aktywny tonik o działaniu miejscowym, zapobiega powstawaniu wągrów i hamuje ich rozwój. Reguluje intensywność wydzielania naturalnych tłuszczów ,tym samym zapobiegając zatykaniu się porów  i rozwojowi  trądziku. Zapobiega powstawaniu blizn, ma  mocne działanie przeciw utleniające i podnosi odporność skóry .Dzięki zawartości w swoim składzie  ekstraktów z chryzantemy, szałwii i mięty ma działanie łagodzące , przeciwzapalne, dezynfekujące. Zalecany dla każdego rodzaju skóry niezależnie od wieku.

Sposób użycia:

Preparat stosować punktowo na ogniska zapalne 2-3 razy dziennie. Nie stosować dłużej niż 45 dni. Dla zwiększenia efektu zaleca się stosowanie z pozostałymi kosmetykami na trądzik z linii Master Herb.

 

Kosmetyki TianDe na trądzik

Wybrane składniki kosmetyku

Mięta

Ma wiele zastosowań zarówno w kosmetyce. Zioło wykorzystuje się do aromaterapeutycznych kąpieli i toników odświeżających. Olejek z mięty korzystnie wpływa na kondycję skóry. Dzięki zawartości w swoim składzie mentolu, olejek odpręża zmęczona skóre, kontroluje prawidłowe natłuszczenie skóry. Dzieki wyciągowi z miety cera staje się gładka i lśniąca. Mięta ma właściwości oczyszczające i odświeżające. Roślina jest polecana zwłaszcza do skór tłustych i zanieczyszczonych. Ponadto w kosmetyce znalazła zastosowanie w pielegnacji włosów. Jest skutecznym specyfikiem przy problemach z nadmiernym przetłuszczaniem się skóry głowy i łupieżu. Nie jest jednak polecana dla blondynek. Pomaga pozbyć sie łupieżu, przyśpiesza wzrost włosów.

Szałwia

Jej ekstrakty mają różnorodne zastosowanie. Szałwia od dawna ma swoje zastosowanie w kosmetyce ze względu na silne właściwości antyseptyczne, przeciwzapalne i oczyszczające. Hamuje rozwój patogenów chorobotwórczych, dezynfekuje, oczyszcza i zwęża pory. Dzięki temu znalazła zastosowanie przede wszystkim jako kosmetyk do cery tłustej i trądzikowej. Stosuję sie ją również w preparatach do pielęgnacji stóp, kosmetykach do higieny intymnej, szamponach.

Chryzantema

Zawiera dużo witamin, soli mineralnych, karoten, flawonoidy i kwas chlorogenowy. Kwas Chlorogenowy jest silnym antyutleniaczem ma właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe i przeciwgrzybiczne. Kwiaty w tradycyjnej chińskiej medycynie służyły do leczenia suchości oczu na bóle głowy, w leczeniu ran i chorób skóry.