Zaloguj się Rejestracja Lista zakupów

  • Koszyk: (pusty)

Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Realizuj zamówienie

Nasze marki

ALVEO Winogronowe

ALVEO Winogronowe

ALVEO Winogronowe 950 ml

Więcej szczegółów

Cena: 180,00 zł brutto

Ilość:

Preparat Alveo to mieszanka 26 ekstraktów znanych ziół pochodzących z najróżniejszych miejsc naszej planety i ogólnie znanych z korzystnego wpływu na organizm ludzki. Skład ALVEO nie jest przypadkowy, lecz opracowany na podstawie wnikliwych badań naukowych. Każdy składnik został troskliwie wybrany, aby odgrywał w ALVEO określoną rolę.

Działanie i właściwości poszczególnych składników:


1. Aloes prawdziwy (aloe vera) - zawiera polisacharydy, kwasy organiczne, witaminy, aminokwasy (20 z 22 aminokwasów potrzebnych człowiekowi), enzymy roślinne, sód, potas mangan i wapń.

Podwyższa sprawność biologiczną. Zawiera również acemannan - immunostymulator aktywujący makrofagi.


2. Chrzęśnica kędzierzawa (Chondrus crispus) - wodorost zawierający dużą ilość śluzu, protein i jodków.

Goi wrzody żołądka i dwunastnicy, łagodzi dolegliwości trawienne przez m.in. zobojętnienie kwasów w żołądku.


3. Cierniopląt guarany (Paullinia cupana) - środek ogólnie tonizujący dla układu nerwowego i mięśni, obniża stany napięcia nerwowego i mięśniowego. Obniża poziom cholesterolu w organiźmie i reguluje krążenie krwi.


4. Czeremcha amerykańska (Prunus serotina) - zapobiega tworzeniu się i usuwa kamienie nerkowe. Kora czeremchy posiada właściwości ściągające, rozgrzewające, napotne, poprawiające trawienie, uspokajające, antybakteryjne i antywirusowe. Zalecana w niestrawności na tle nerwicowym, zapaleniu żołądka i znużeniu w okresie rekonwalescencji. Wykazuje działanie odmładzające.


5. Drapacz lekarski (Cnicus benedictus) - zawiera wiele soli mineralnych, sód, wapń, potas, magnez, witaminy grupy B oraz flawonoidy i glikozydy. Łagodzi bóle menstruacyjne, reguluje cykl miesiączkowy. Zwalcza wolne rodniki, łagodzi stres, depresję, wspomaga procesy trawienia.


6. Drzewo cynamonowe (Cinnamonum spp.) - poprawia apetyt, reguluje poziom cukru we krwi przez podwyższenie zdolności insuliny do metabolizowania cukru.


7. Dzika róża (Rosa canina) - zawiera wielkie ilości witaminy C, prowitaminy A, oraz witaminy E, B1, B2 i K. Leczeniu szkorbut (gnilec), choróby zakaĽne, przeziębienia, zapalenia wątroby oraz nieżyty przewodu pokarmowego.


8. Goryczka żółta (Gentiana lutea) - korzystne działanie na funkcje wątroby, pobudza łaknienie, wydzielanie śliny oraz soków żołądkowego, wątrobowego, trzustkowego i jelitowego. Przyczynia się również do wzmożonego wydzielania enzymów trawiennych, działa przeciw-drobnoustrojowo, poprawia apetyt.


9. Kardamon malabarski (Elettaria cardamomum) - stosowany w terapii schorzeń górnych dróg oddechowych i w dolegliwościach żołądkowych. Posiada właściwości żółciopędne. Reguluje funkcje układu trawiennego.


10. Koniczyna łąkowa (Trifolium pratense) - zawiera związki biologicznie czynne - izoflawony (antyoksydanty, zapobiega starzeniu się i degradacji komórek). Działa jako naturalny antybiotyk, ma również działanie przeciwnowotworowe. Zalecana przy zwalczaniu infekcji i stanów zapalnych dróg oddechowych, układu pokarmowego, wątroby i nerek.


11. Koper włoski (Foeniculum vulgare) - stosowany jako środek przeciwkaszlowy, leczy choroby krwi, choroby skórne. Stosowany w dolegliwościach trawiennych takich jak: skurcze żołądka i jelit, uczucie pełności i gazy jelitowe. Stymuluje przemieszczanie się pokarmu w żołądku i jelitach. Obniża bóle reumatyczne, zwiększa sekrecję mleka macierzyńskiego. Wzmacnia układ trawienny.


12. Krwawnik pospolity (Achillea millefolium) - łagodzi bóle głowy, działa przeciwzapalnie, zwiększa krzepliwość krwi, łagodzi obrzęki w schorzeniach stawów. Stosowany w żylakach odbytu, chorobie wrzodowej żołądka i dwunastnicy, stanach zapalnych żołądka i jelit, a także wzdęciach, uporczywych zaparciach, nudnościach.


13. Lawenda (Lavandula officinalis) - korzystny wpływ na układ nerwowy, wykazuje pobudzające działanie w przypadkach wyczerpania, działa uspokajająco, łagodzi stres. Stosowana w zaburzeniach samopoczucia, w stanach niepokoju, w zaburzeniach snu, podczas nerwowych podrażnień żołądka, we wzdęciach oraz nerwowych dolegliwościach jelitowych.


14. Lucerna siewna (Medicago sativa) - zawiera witaminy A, B1, B6, B12, C, P, K1 i E, makroelementy - żelazo, wapń, magnez, mangan, sód, potas, fosfor i krzem oraz niezbędne aminokwasy. Obniża poziom cholesterolu i jego jelitową absorpcję, podwyższa wydzielanie naturalnych steroidów i kwasów żółciowych, chroniąc przed arteriosklerozą, pobudza regresję miażdżycy.


15. Lukrecja (Glycyrrhiza glabra) - korzystnie wpływa na układ hormonalny. Leczy dolegliwości żołądkowe (wrzody żołądka i dwunastnicy), wzmacnia czynności trawienne i metaboliczne, wspomaga przyswajanie składników odżywczych, ma działanie krwiotwórcze i przeciwzapalne. Ma bezpośredni wpływ na potencję, silne właściwości detoksyfikacyine, odtruwające.


16. Męczennica cielista (Passiflora incarnata) - cześć nadziemna tej rośliny jest wykorzystywana do relaksacji, obniża poziom stresu, zwalcza uczucie strachu, pomaga na bezsenność, łagodzi dolegliwości psychiczne związane z dojrzewaniem, ciążą i menopauzą. Wspomaga leczenie astmy oskrzelowej.


17. Miłorząb dwuklapowy (Ginkgo biloba) -zawiera ginkgoloidy i flawonoidy, poprawia krążenie obwodowe i centralne. Leczenie alergii, zaburzeń czynności mózgu z objawami toważyszącymi (zawroty głowy, szum w uszach, bóle głowy, osłbienie pamięci, zmienność nastrojów i lęków). Zwalnia zmiany degeneracyjne serca, naczyń krwionośnych, wzroku, słuchu i innych organów.


18. Morszczyn pęcherzykowaty (Fucus vesiculosus) - zawiera duże ilości jodu niezbędnego dla prawidłowego funkcjonowania tarczycy. Wspomaga leczenie otyłości, nadwagi, zwapnienie tętnic, zaburzenia trawienia, zapalenia pęcherza moczowego. Stosowany jako środek "czyszczący krew" i obniżaj?cy poziom cholesterolu.


19. Pieprzowiec owocowy (Capsicum frutescens) -zawiera karotenoidy oraz witaminy C i E, ma dziłanie przeciwutleniające. Jest zalecany w niestrawności i w utracie apetytu. Leczy reumatyzm i zapalenie stawów. Wspomaga układ krążenia. Obniża stopień odczuwania bólu.


20. Rdest wielokwiatowy (Polygonum multiflorum) - używany jako środek tonizujący, działa wzmacniająco na czynność nerek i wątroby. Zmniejsza poziom cholesterolu. Zwiększa płodność i reguluje układ krążenia. Opóźnia procesy starzenia. Znaczni zwiększa poziom dysmutazy ponad-tlenkowej, która jest silnym naturalnym przeciwutleniaczem i zmiataczem wolnych rodników.

21. Sadziec przerośnięty (Eupatorium perfoliatum) - stymuluje białe ciałka krwi skutecznie niszczące drobnoustroje chorobotwórcze. Leczy zakażenia wirusowe i bakteryjne. Wyciągi z sadźca pobudzają receptory smakowe, poprawiają apetyt i trawienie. Wykazuje działanie immunostymulujące.


22. Skrzyp polny (Equisetum arvense) - zawiera liczne związki mineralne, szczególnie krzem i wapń. Wspomaga leczenie reumatoidalnego zapalenia stawów i schorzeń tkanki łącznej. pomaga przy chorobach wrzodowych i przyspiesza proces gojenia ran. Zwiększa absorpcję wapnia przez nasz organizm.


23. Tymianek pospolity (Thymus vulgaris) - ma działanie bakteriostatyczne i bakteriobójcze oraz rozkurczające i pobudzające wydzielanie z gruczołów. Ma właściwości przeciwskurczowe i wykrztuśne. Jest znakomitym naturalnym środkiem dezynfekcyjnym. Wykorzystuje się go w fitoterapii schorzeń układu oddechowego.


24. Wąkrota (Centella asiatica) - leczy takie choroby, jak choroby serca, astma, zaburzenia wzroku, stanów wyczerpania, bezsenności i nadciśnienia. Ma zdolność stymulowania komórek mózgu, podnosi poziom koncentracji i poprawia pamięć. Pomaga w zaburzeniach snu i działa tonizująco na cały organizm.


25. Żeń-szeń koreański (Panax ginseng) - wywiera korzystny wpływ na centralny układ nerwowy, kondycję fizyczną, działanie układu sercowo-naczyniowego, działanie hormonalne, przeciwbakteryjne. Stosowany jest jako środek tonizujący dla wzmocnienia i pobudzenia przy spadku koncentracji lub sprawności, stanach zmęczenia, osłabienia i w rekonwalescencji.


26. Żeń-szeń syberyjski (Eleuterococcus senticocus) - korzeń tej rośliny usuwa zmęczenie i wyczerpanie oraz poprawia samopoczucie, korzystnie wpływa na funkcję wątroby, metabolizm węglowodanów oraz regulacje temperatury i ciśnienia krwi, regulując i wzmacniając funkcje układu sercowo naczyniowego. Środek przeciwstresowy i ogólnie wzmacniający.




Skład chemiczny naturalnych składników Alveo:

  • Witaminy:
    A, B1, B2 (ryboflawina), B6, B12, C, P, K1, E
  • Makroelementy:
    żelazo, wapń, magnez, cynk, mangan, sód, potas, fosfor, krzem (w tym łatwo absorbowalny krzem), polisacharydy, kwasy organiczne, enzymy roślinne, aminokwasy, proteiny, jod, jodki, przeciwutleniacze i zmiatacze wolnych rodników, związki odtruwające (detoksyfikacyjne), sole mineralne, inhibitory, beta-karoteny, izoflawony: genisteina, biochanina (antyoksydanty), flawonidy (zwalczają wolne rodniki), glikozydy (pobudzają bezpośrednio pracę skurczowo-rozkurczowo mięśnia sercowego)


Skład surowcowy preparatu:

  • Woda zjonizowana ujemnie
  • Naturalny olejek miętowy
  • Syrop klonowy
  • Miód gryczany
  • Aloes prawdziwy
  • Chrzęśnica kędzierzawa
  • Cierniopląt guarany
  • Czeremcha amerykańska
  • Drapacz lekarski
  • Drzewo cynamonowe
  • Dzika róża
  • Goryczka żółta
  • Kardamon malabarski
  • Koniczyna łąkowa
  • Koper włoski
  • Krwawnik pospolity
  • Lawenda
  • Lucerna siewna
  • Lukrecja
  • Męczennica cielista
  • Miłorząb dwuklapowy
  • Morszczyn pęcherzykowaty
  • Pieprzowiec owocowy
  • Rdest wielokwiatowy
  • Sadziec przerośnięty
  • Skrzyp polny
  • Tymianek pospolity
  • Wąkrota
  • Żeń-szeń koreański
  • Żeń-szeń syberyjski


Nasz organizm nie jest w stanie przyswoić całej ilości dostarczanych mu witamin, minerałów i substancji odżywczych. Można to jednak wyregulować poprzez aktywację biologiczną, której zostały poddane niektóre z substancji biologicznych, wchodzących w skład Alveo. Dzięki temu można bardziej wzmocnić system immunologiczny i zapewnić lepszą zdolność regeneracji komórek. Tak uszlachetnione substancje łatwiej znajdują drogę do poszczególnych komórek organizmu, a tym samym jest on w stanie przyswoić parokrotnie więcej substancji odżywczych, witamin i minerałów. W ten prosty sposób stają się one tzw. pośrednikami reakcji, inicjując reakcje biochemiczne, które doprowadzają do likwidacji i neutralizacji substancji toksycznych w naszym organizmie, w tym wirusów i procesów rakotwórczych.

Podstawowe kierunki oddziaływania
preparatu Alveo na nasz organizm:

Dzięki unikalnemu składowi oraz proporcjom podprogowym w jakich zostało stworzone Alveo, jego składniki mają szersze i bardziej skuteczniejsze zastosowanie niż każdy z nich stosowany z osobna, a używanie preparatu
nie powoduje żadnych skutków ubocznych.


Alveo zwalcza przyczynę choroby,
a nie tylko jej skutek!


Podczas gdy za pomocą leków syntetycznych niejednokrotnie nie udaje się powstrzymać choroby z powodu braku w nich jakiegoś niezbędnego składnika, to naturalne leki roślinne zawierają ich tak wiele, że organizm funkcjonując jak homeostat wybiera sobie spośród nich to, co jest mu najbardziej potrzebne. Składniki Alveo wpadają w rezonans z poszczególnymi organami i zaczynają drgać z częstotliwością charakterystyczną dla tych organów, dzięki czemu mogą być w pełni wchłonięte i zagospodarowane.

Zdrowe odżywianie

Dzięki Alveo mamy:

  • Mocne serce, zdrowe naczynia krwionośne
    Wzmacnia pracę serca, reguluje ciśnienie, przywraca sprężystość ścian naczyń krwionośnych, obniża poziom negatywnych frakcji cholesterolu we krwi
  • Jasny umysł, mocne nerwy
    Zapewnia lepsze dotlenienie komórek mózgowych, a tym samym lepszą koncentrację, działa antystresowo


  • Zdrowe odżywianie

    Prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego
    Reguluje funkcję całego układu trawiennego poprzez optymalizację składu i ilości soków żołądkowych, reguluje poziom cukru, harmonizuje pracę wątroby i woreczka żółciowego, stymuluje pracę nerek
  • Sprężyste mięśnie i stawy
    Działa antyreumatycznie i zapobiega powstawaniu artretyzmu, przyspiesza i reguluje przemianę materii, obniża poziom substancji toksycznych w organizmie
  • Lepszą kondycję, lepsze samopoczucie
    Powoduje szybsze wydzielanie kwasu mlekowego z mięśni i serca, lepsze odżywianie wszystkich tkanek
  • Większą odporność przeciw obciążeniom i chorobom
    Działa tonizująco i immunomodulująco, posiada działanie przeciwalergiczne, przeciwzapalne, antybakteryjne i antywirusowe. Ma działanie rewitalizujace i remineralizujace
  • Profilaktykę chorób nowotworowych
    Zawiera całą gamę antyoksydantów, które zwalczają wolne rodniki
  • Dłuższą młodość
    Zapewnia równowagę biochemiczną, stymuluje prawidłowy rozwój komórek, przyspiesza procesy gojenia i regeneruje wszystkie tkanki, opóźnia procesy starzenia poprzez stymulację produkcji naturalnego koenzymu Q10 przez nasz organizm. Wzmacnia potencję i płodność

Alveo wspiera prawidłową funkcję homeostazy - wrodzonego systemu wewnętrznych mechanizmów dostosowawczych, w tym zdolności organizmu do zachowania równowagi podstawowych parametrów biologicznych, dzięki sprawnej czynności układów regulacyjnych.


Właściwości

Zawarte w preparacie dietetycznym ALVEO komponenty pochodzenia roślinnego reprezentują różne właściwości, które w pozytywny, ukierunkowany sposób wpływają na jedną lub więcej funkcji organizmu.


Można je zaszeregować do trzech grup aktywności biologicznej:


  • grupy środków tonizujących

  • grupy środków immunomodulujących

  • grupy środków rewitalizujących i remineralizujących



Przeprowadzone w Instytucie Roślin i Przetworów Zielarskich jakościowe i ilościowe badania fitochemiczne potwierdziły obecność w preparacie ALVEO naturalnych związków aktywnych biologicznie, takich jak polifenolokwasy, flawonoidy, antocyjany i saponiny trójterpenowe. Oznaczona doświadczalnie zawartość tych związków w preparacie ALVEO jest optymalna i wystarczająca dla przewidzianej skuteczności. Uzyskane wartości znajdują się minimalnie poniżej progowych dawek terapeutycznych oznaczanych związków aktywnych biologicznie. Ponadto nie stwierdzono w preparacie obecności aloiny, substancji toksycznej występującej w niewielkich ilościach w liściach Aloe vera (wyciąg z tej rośliny jest składnikiem preparatu).



Analiza receptury oraz przeprowadzone badania fitochemiczne kwalifikują preparat ALVEO do grupy środków dietetycznych specjalnego żywieniowego przeznaczenia przywracających organizmowi naturalny stan równowagi. Zawarte w preparacie wyciągi roślinne sprzyjają przywróceniu i utrzymaniu stanu homeostazy organizmu.


Preparat ALVEO jest produktem bezpiecznym, przeznaczonym do powszechnej konsumpcji w zaleconych dawkach nawet przez dłuższy okres czasu. Jego działanie adaptogenne, szczególnie w sytuacjach stresowych przedłuży "fazę przystosowania" przeciwdziałając jednocześnie "fazie wyczerpania". Preparat ALVEO stanowi zatem ziołowy środek dietetyczny, zawierający optymalne, bezpieczne dla zdrowia ilości związków roślinnych posiadających zdolność przywrócenia i utrzymania naturalnej równowagi organizmu.



Jedna butelka preparatu Alveo (950 ml) wystarcza dla dorosłej osoby na 33 dni stosowania w dawkach 28 ml dziennie. W przypadku dzieci o wiele dłużej, gdyż stosujemy 0,4 ml/kg wagi ciała (np. dziecko 20kg - 8 ml, czyli ponad 100 dawek).

Alveo dostępne jest w dwóch smakach:

  • winogronowym
  • miętowym (zalecanym dla cukrzyków oraz osób mających kłopoty z żołądkiem, szczególnie jeśli cierpią na nadmierne wydzielanie kwasów)

Czym one się różnią?

W podstawowym działaniu nie ma różnicy. Alveo w obu smakach oczyszcza i odżywia nasz organizm, doprowadzając go do stanu równowagi, w skład obu wchodzą te same zioła.

Sposób użycia:

Przed użyciem zawsze wstrząsnąć butelką. Jej zawartość to 60% ekstraktów ziołowych i 40% ujemnie zdejonizowanej wody. Stosować codziennie, najlepiej rano na czczo minimum pół godziny przed jedzeniem, ewentualnie wieczorem minimum 2 godziny po posiłku.

Dorośli:

    powyżej 90 kg wagi proporcjonalnie więcej
  • w poważniejszych dolegliwościach od 2 do 4 miarek dziennie

Dzieci:

  • 0,4 ml na kg wagi ciała, od 1/4 do 1 miarki dziennie
  • dla dzieci bardzo chorych można podwoić dawkę


Stosowanie:

Preparat przeznaczony jest dla osób w każdym wieku.

Kobiety w ciąży, matki karmiące, małe dzieci:
preparat dla tych osób jest wręcz wskazany, pomaga dostarczać do organizmu właściwe substancje odżywcze, witaminy, minerały, mikro i makroelementy, 22 z 22 potrzebnych aminokwasów.

Odżywia, oczyszcza, podnosi odporność organizmu. Pomaga w prawidłowym rozwoju. U matek karmiących podnosi zdolność organizmu do wytwarzania mleka macierzystego.

Nie ma przeciwwskazań dla osób stosujących Alveo i biorących jednocześnie lekarstwa. Preparat pomaga wtedy między innymi w usuwaniu toksyn z organizmu, a więc przy zażywaniu leków jest to właściwością dodatnią. Leki są lepiej wchłaniane, działają skuteczniej.

UWAGA: Preparatu nie mogą stosować:

  • osoby po przeszczepach organów, gdyż wtedy celowo obniża się
    odpornośc organizmu
  • osoby z chorobą nowotworową w czasie trwania chemioterapii
    (stosować dopiero 2-3 dni po zakończeniu)


Przechowywanie:

  • 24 miesiące od daty produkcji - oryginalnie zamknięte opakowanie
  • po otwarciu butelkę przechowywać w lodówce lub chłodnym miejscu
  • jedna butelka Alveo wystarczy średnio na 33 dni (przy dawce 28 ml)


Opakowanie:

  • Butelka ze szkła krystalicznego, pojemność 950 ml
  • 4 butelki w kartonie zbiorczym


Skuteczność preparatu:

Porawę w funkcjonowaniu zaobserwowano:

  • po pierwszym miesiącu stosowania u 11% pacjentów
  • po dwóch miesiącach stosowania u 32% pacjentów
  • po trzech miesiącach u 68% pacjentów
  • po czterech miesiącach u 94% pacjentów, co wskazuje na wysoką skuteczność preparatu


Większość osób, które używają Alveo stwierdza, że podczas stosowania następuje w ich organizmie taka regulacja przemian, której wynikiem jest obniżenie a potem zaniknięcie całkowite gnębiących ich dolegliwości zdrowotnych. W pierwszych dniach używania Alveo bardzo rzadko mogą nastąpić niewielkie objawy uboczne w postaci słabego bólu głowy, wysypki czy innych dolegliwości związanych z oczyszczaniem organizmu. Prosimy o dalsze regularne używanie Alveo, gdyż jest to zwykła reakcja adaptacyjna, spowodowana dodatnimi procesami zachodzącymi w organizmie.