Zaloguj się Rejestracja Lista zakupów

  • Koszyk: (pusty)

Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Realizuj zamówienie

Nasze marki

MOLKUR® Bauchtropfen 250 ml

MOLKUR® Bauchtropfen 250 ml

Kompleksowe wsparcie pracy układu trawiennego i jelit 250 ml

Więcej szczegółów

Cena: 125,00 zł brutto

Ilość:

Dlaczego MOLKUR® ?


  • Tworzy naturalne środowisko zasiedlenia ,,dobrych bakterii".
  • Wspomaga zasiedlanie ,,dobrych bakterii"
  • Zawiera naturlaną serwatkę z najwyższej jakości mleka
  • Preparat w 100% naturalny 
  • Kompleksowy skład: racemiczny kwas mlekowy, kwas ortowy, witaminy z grupy B, pierwiastki śladowe, minerały, biokatalizatory.
  • Wyprodukowano przez Galactopharm (Niemcy) - wiodącego producenta naturalnych preparatów na bazie koncentratu serwatki z najwyższą zawartością kwasu mlekowego racemicznego.

 

Co to jest MOLKUR® i w jakim celu go stosować?

MOLKUR® jest koncentratem serwatki, wyprodukowanym na podstawie oryginalnej
i opatentowanej receptury dr Sandersa, którego naturalne działanie i skuteczność oparta jest na ponad 90-letnim doświadczeniu stosowania.

Podstawowym zadaniem MOLKUR® jest utrzymywanie prawidłowego pH śluzówek jamy ustnej, żołądka i jelit oraz tworzenie środowiska do rozwoju i utrzymania ,,dobrych" bakterii.

MOLKUR® jest w 100 % naturalnym i przyjaznym organizmowi preparatem na bazie koncentratu serwatki, bogatym w minerały, mikroelementy i kwas mlekowy.

 

Właściwości MOLKUR®

Działanie MOLKUR® opiera się na biologicznych właściwościach składników koncentratu serwatki, takich jak:

• Kwas mlekowy racemiczny (racemat)

• Śladowe ilości witamin z grupy B (B1, B2, B3, B6, B13, B5)

• Mineralne składniki odżywcze:
– pierwiastki śladowe (mangan, miedz, cynk, kobalt),
– minerały (żelazo, wapń, magnez, sód, potas, fosforan, siarczan)

• Biokatalizator

 

MOLKUR® -
naturalne wsparcie
znane od ponad 90 lat

MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI jest preparatem w 100% naturalnym; koncentratem wyprodukowanym na podstawie tradycyjnej receptury, z czystej serwatki (kwaśnej) mleka krowiego.
Receptura MOLKUR® KONCENTRAT SERWATKI została opracowana w 1923 roku przez założyciela firmy Galactopharm Dr.Sanders GmbH & Co.KG.
Przy tworzeniu preparatu stosuje się tylko najlepszej jakości serwatkę, która jest otrzymawana z wyjątkowo wartościowego mleka ( pozyskana od krów z letniego wypasu).
Niezmiennie najwyższa jakość serwatki Molkur zostaje zachowana dzięki stalej, precyzyjnej kontroli jakości.
Po wielokrotnej fermentacji z wykorzystaniem bakterii kwasu mlekowego i doprowadzeniu w odpowiednim procesie do jej skoncentrowania z surowej serwatki powstaje pierwszy przedkoncentrat. Aby uzyskać wartość skutecznego preparatu, musi być on poddawany dalszej rafinacji.
Po, co najmniej sześciomiesięcznym okresie dojrzewania, odbywającym się w specjalnie w tym celu przygotowanych zbiornikach, powstaje pełny koncentrat, sprawdzany następnie pod względem zgodności produktu z określonymi cechami przekazywanymi z pokolenie na pokolenie.                                                          
Od ponad 90-ciu lat firma Galactopharm zajmuje się badaniami nad zastosowaniem preparatów z koncentratu serwatki, z najwyższą zawartością kwasu mlekowego racemicznego.
Produkt jest przeznaczony dla dorosłych osób i dzieci powyżej 12 roku życia w celu suplementacji diety w koncentrat serwatki (skoncentrowany kwas mlekowy).