K-Chlorofil
K-Chlorofil - źródło witamin
W celu produkcji pokarmu rośliny zielone wykorzystują dwutlenek węgla z powietrza, wodę i składniki mineralne z gleby oraz światło słoneczne. Proces ten nazwany jest fotosyntezą. Energia słoneczna absorbowana jest przez zieloną substancję zawartą w liściach, zwaną chlorofilem.
CHLOROFIL - jest wyciągiem z rośliny zwanej Lucerną siewną (Medicago sativa) znanej z wysokich zawartości odżywczych. Korzenie rośliny sięgają głęboko i pobierają z gleby składniki mineralne takie jak wapń, żelazo, magnez itd.
1 łyżka stołowa CHLOROFILU = spożycie 1kg warzyw
Lucerna zawiera 4 razy tyle chlorofilu co inne warzywa. Jedna łyżka stołowa K-Liquid Chlorofil firmy K-Link stanowi odpowiednik spożycia 1 kg warzyw. Jest źródłem naturalnych składników odżywczych, niezbędnych dla utrzymania zdrowia.
CHLOROFIL zwalcza wolne rodniki, redukuje zmarszki, opóźnia skutki starzenia się.
Chlorofil zawarty w Lucernie zawiera przeciwutleniacze, które ograniczają ilość wolnych rodników w naszym organizmie. Wolne rodniki osłabiają nasze ciało sprawiając, że jesteśmy bardziej podatni na choroby. Wolne rodniki to wysoce reaktywne związki zawierające tlen. Wytwarzane są w naszym organizmie w czasie metabolizmu, czyli procesu rozkładu pokarmu oraz tlenu. Mają zdolność niszczenia białek, tłuszczy i DNA komórki. Procesy te mają wpływ na komórki naszego ciała zmieniając je oraz powodując rozwój różnorakich chorób. Ponadto wolne rodniki odgrywają kluczową rolę w procesie starzenia się.
CHLOROFIL bogaty jest w:
Inne składniki odżywcze obejmują biotynę, kwas foliowy, kwas pantotenowy oraz składniki
mineralne, takie jak wapń, kobalt, chrom, fosfor, krzem, potas, magnes, żelazo itd.
CHLOROFIL
3 główne funkcje CHLOROFILU:
Oczyszcza, Przywraca równowę i Odżywia
Oczyszczanie: oczyszcza przewód pokarmowy, wspomaga oczyszczanie krwi z toksyn, eliminuje bakterie, dezynfekuje i odtruwa
Przywracanie równowagi: utrzymuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu, usprawnia jego funkcjonowanie
Odżywianie: wspomaga regeneracjęczerwonych krwinek, pobudza proces utleniania i stymuluje regenerację komórek ciała