Zaloguj się Rejestracja Lista zakupów

  • Koszyk: (pusty)

Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Realizuj zamówienie

Nasze marki

Spirulina

Spirulina

Spirulina k-link

Więcej szczegółów

Cena: 110,00 zł brutto

Ilość:

Spirulina

Spirulina to szmaragdowozielone algi, posiadające niezwykłe wartości odżywcze. Jest jednym z najbardziej naturalnie zagęszczonych źródeł substancji odżywczych. Zawiera aminokwasy, chlorofil i beta-karoten.

SpirulinaSpirulina posiada związki niezbędne naszemu organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. Związki te nie są przez nasz organizm produkowane, dlatego musimy przyjmować je jako suplementy diety.

Spirulina zawiera 12 witamin, 11 minerałów, 8 podstawowych kwasów tłuszczowych z rodziny Omega-3 oraz 8 niezbędnych aminokwasów. Spirulina jest bogatym źródłem enzymów oraz innych ważnych związków odżywczych. Posiada ponad 70% kompletnych i dobrze przyswajalnych protein. Produkt jest bogaty w witaminy z grupy B, minerały, chlorofil oraz posiada inne ważne składniki odżywcze, jak sulfolipidy, czy SOD. Witaminy zawarte w Spirulinie zaliczają się do witamin z grupy A, beta-karoten, tarnina, ryboflawina B2, niacyna B3, B12, witaminę E, inozytol, biotynę i kwas foliowy. Spirulina zawiera również wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan, cynk, selen, miedź oraz chrom.

Spirulina beta karotenSpirulina firmy K-Link jest środkiem naturalnie oczyszczającym organizm. Przyjmowanie Spiruliny pomaga wzmocnić układ odpornościowy. Spirulina przyspiesza produkcję przeciwciał i cytokinin sprawiając, że skuteczniej bronią nasz organizm przed bakteriami.

Przyjmowanie Spiruliny zmniejsza uczucie głodu i jest bezpieczną drogą do utraty wagi. Duża zawartość żelaza w Spirulinie pomaga wrócić osobom cierpiącym na anemię do formy. Spirulina pomaga osobom z problemami w przyswajaniu wartości odżywczych absorbować pokarm bardziej efektywnie. Spirulina umieszczona jest w wygodnych 15 ml saszetkach. Idealna do spożycia wraz z innymi napojami w każdej chwili.

Spirulina zawiera więcej beta-karotenu, niż jakiekolwiek inne pożywienie.

Warzywa zawierające najwięcej Beta-Karotenu:

Produkt Porcja IU Beta-Karotenu
SPIRULINA 1 łyżka (10g) 23000
Papaja 100 gr 8867
Słodkie ziemniaki 100 gr, gotowane 8500
Marchew 100 gr, gotowana 7250
Botwinka 100 gr, gotowana 6042
Buraki 100 gr, gotowane 6042
Szpinak 100 gr, gotowany 6000
Kantalupa 50 gr 5667

 

Płynna spirulina organiczna jest wspaniałym suplementem diety wspomagającym zdrowie, zwiększającym energię i witalność. Już jedna torebka produktu dostarcza składników odżywczych stanowiących całodzienne zapotrzebowanie organizmu.

Ekologiczna spirulina w płynie K-LINK zawiera 70 różnych składników odżywczych, w tym 70% białka, 12 witamin (A, B1, B2, B6, B12, E i inne), 11 składników mineralnych (wapń, potas, sód, magnez, żelazo i inne), chlorofil i wiele innych. Spirulina K-LINK ma, przy tym, łatwostrawną postać płynną, dzięki czemu jest prawie całkowicie wchłaniana, a z nią 70 składników odżywczych trafia wprost do organizmu.

Ekologiczna spirulina w płynie marki K-LINK pochodzi z Earthrise Farms w Stanach Zjednoczonych, największego na świecie gospodarstwa produkcji spiruliny, jedynego producenta spiruliny, któremu przyznano świadectwo ISO 9001.

Ekstrakty z sinicy Spirulina aktywują limfocyty NK (Natural Killer Cells), które niszczą komórki nowotworowe. Wzmagają wydzielanie interferonu gamma, interleukiny-4, interleukiny-1-beta oraz cytokin. Cytokiny pobudzają proliferację i czynności limfocytów oraz makrofagów tkanki łącznej. Obserwowano remisję nowotworów po podaniu ekstraktu Spirulina.

Pod wpływem składników proteinowo-barwnikowych Spiruliny następuje stymulacja całego układu odpornościowego ustroju. Zahamowane zostaje uwalniane histaminy, przez co zmniejszają się wysięki i stany zapalne

Dlaczego spirulina?Spirulina skład

  • Spirulina ma wspaniałe właściwości odżywcze.
  • Spirulina zawiera przynajmniej 12 rodzajów witamin, 11 minerałów, 4 ważne barwniki, 14 niezbędnych i mniej ważnych dla zdrowia kwasów tłuszczowych oraz 18 niezbędnych i mniej ważnych dla zdrowia aminokwasów.
  • Spirulina jest bogatym źródłem enzymów i kwasu gamma-linolenowego (GLA) w zdrowej żywności. Kwas gamma-linolenowy (GLA) stymuluje wzrost, działa jako substancja przeciwzapalna i łagodząca objawy artretyzmu.
  • Spirulina jest najbogatszym źródłem protein w zdrowej żywności, zawierająca do 70% składników pokarmowych w porównaniu z jajami (12%), soją (35%), wołowiną (17%), chudym mlekiem w proszku (35%), orzeszkami ziemnymi (25%), zbożem (8-14%) i mlekiem pełnotłustym (3%).
  • Spirulina jest bogata w beta karoten. Zawartość beta karotenu jest dziesięciokrotnie wyższa niż w marchwi. Beta karoten posiada właściwości przeciw-utleniające i odgrywa kluczową rolę w zapobieganiu chorobom serca i nowotworom.
  • Spirulina zawiera szeroką gamę naturalnego zmieszanego karotenu i ksantofilu – pigmentu roślinnego. Pigmenty spiruliny zawierają chlorofil, karotenoidy, phycocyanin i dysmutazę ponadtlenkową, a wapń, magnez, żelazo, fosfor, potas, sód, mangan, cynk, selen, miedź i chrom są minerałami spiruliny.
  • Płynna spirulina organiczna jest skutecznym środkiem pobudzającym i idealnym suplementem diety dla ludzi w różnym wieku, prowadzących różny tryb życia. Oczyszcza również organy wewnętrzne i wzmacnia układ odpornościowy.
  • Płynna spirulina organiczna jest produktem pochodzącym z czystej, niemodyfikowanej i w 100% naturalnej SPIRULINY ORGANICZNEJ. Spirulina organiczna hodowana jest ekologicznie na największej na świecie plantacji spiruliny w Kalifornii w Stanach Zjednoczonych. Spirulina, uprawiana pod nadzorem naukowców, wolna jest od pestycydów, herbicydów lub zanieczyszczeń.

Jak ważne jest współdziałanie witamin i minerałów wiedzą sportowcy przyjmujący witaminę B6 – bardzo potrzebna do prawidłowego funkcjonowania mięśni. Jest ona jednak praktycznie bardzo słabo przyswajalna gdy przyjmowana jest samodzielnie jednak z dodatkiem magnezu (Mg), wchłanianie zwiększa się kilkukrotnie.

Białko z punktu widzenia wartości odżywczej dzieli się na pełnowartościowe i niepełnowartościowe. Białko pełnowartościowe to takie, które zawiera wszystkie niezbędne aminokwasy w proporcjach zapewniających ich maksymalne wykorzystanie do syntezy własnych białek ustrojowych na potrzeby wzrostu młodych organizmów i utrzymania równowagi azotowej osób dorosłych. Białka niepełnowartościowe nie są w całości wykorzystywane.

Podstawowe zastosowanie SPIRULINY:

ZWIĘKSZENIE ENERGII DZIĘKI SPIRULINIE

Większość organizmów żywych gromadzi energię jako węglowodany, które potem
muszą być zamienione na glikogen dla uzyskania energii, natomiast spirulina powoduje gromadzenie się energii od razu w formie glikogenu. Oznacza to mniejszą potrzebę przetwarzania przez organizm, aby uzyskać energię. Spirulina K-LINK bardzo szybko podnosi poziom energii.

NATURALNE OCZYSZCZANIE

Płynna organiczna Spirulina K-LINK ma naturalne właściwości oczyszczające.
Oczyszcza organy wewnętrzne i przyczynia się do usuwania toksyn z ciała. Zmniejsza też zaburzenia pracy jelit oczyszczając przewód pokarmowy i wygładzając mięśnie jelit. To jedna z niewielu odżywek białkowych, które nie tworzą mukoidów w jelitach. Wzmacnia układ odpornościowy i pomaga usunąć infekcje bakteryjne z narządów.

ZBILANSOWANA DIETA

Płynna organiczna Spirulina K-LINK stanowi zbilansowany posiłek dla dorosłych i
dla dzieci. Wywiera korzystny wpływ na zdrowie osób mających problemy z trawieniem i dostarcza niezbędnej zieleniny tym, którzy nie mają naturalnego do niej upodobania.
Pakowana jest w saszetki o pojemności 15 ml. Można pić ją z dowolnym napojem w ciągu dnia.
Spirulina K-LINK pochodzi z farm Earthrise Nutrionals w USA. Farma ta od 1975
roku jest pionierem w dziedzinie spiruliny i jest pierwszą firmą amerykańską, która
wprowadziła ją na rynek jako żywność ekologiczną w 1979 roku. Obecnie, 108 akrowe farmy w Calipatria w Kalifornii są największą farmą na świecie uprawiającą algi produkując rocznie 500 ton sześciennych przetworzonej spiruliny.

UTRATA WAGI

Utrata wagi nie jest zadaniem łatwym, a spirulina przyczynia się do tego na
wiele sposobów. Jest niezwykle odżywcza, posiada kompletne białka, beta-karoten, witaminy z grupy B-complex, minerały, kwas GLA, enzymy i mikroelementy. Wypicie spiruliny przed posiłkiem pomaga zaspokoić głód, więc je się mniej i nie ma uczucia głodu między posiłkami.
Głód odczuwany jest w przypadku niskiego poziomu glukozy i białka we krwi,
tak więc utrzymanie ich na wysokim poziomie jest ważne, nawet w czasie odchudzania się.
Polisacharydy obecne w spirulinie podnoszą poziom glukozy, natomiast białko w algach dostarcza wszystkich niezbędnych aminokwasów (aminokwas zwany fenyloalaniną hamuje łód oddziałując na część mózgu odpowiedzialną za łaknienie).

OBNIŻENIE POZIOMU CHOLESTEROLU I RYZYKA CHORÓB SERCA

Spirulina jest jednym z niewielu istniejących naturalnych produktów żywnościowych
posiadających właściwości obniżenia poziomu cholesterolu.

WZMOCNIENIE UKŁADU ODPORNOŚCIOWEGO

Spirulina wzmacnia układ immunologiczny oraz zdolność organizmu do wytwarzania
nowych komórek. Jednym niezwykłym fitonutrientem jest niebieski pigment białkowy zwany fikocjaniną. Jest to szczególna cecha spiruliny i nie znajduje się w żadnym innym pożywieniu. Wraz z chlorofilem nadaje spirulinie jej ciemną niebieskozieloną barwę. Badania wykazały, że fikojanina ma wpływ na hemocytoblasty znajdujące się w szpiku kostnym. Są to prekursory białych krwinek tworzących system immunologiczny oraz czerwonych krwinek krwi natleniających organizm.
Nawet mała porcja Spiruliny pomaga wzmacniać zarówno część dotyczącą płynów
ustrojowych jak i komórkową w układzie odpornościowym.
Przyśpiesza produkcje płynów ustrojowych (przeciwciał i cytokinów) umożliwiając lepszą ochronę przed atakującymi drobnoustrojami. Ponadto reguluje funkcjonowanie tych kluczowych komórek pomimo stresu spowodowanego toksynami ze środowiska i czynnikami zakaźnymi.

WALKA Z ANEMIĄ I PODNOSZENIE POZIOMU ŻELAZA

Spirulina jest pożywieniem najbogatszym w żelazo i zawiera go przynajmniej
20 razy więcej niż jakakolwiek inna żywność. Jest lekkostrawna i dwukrotnie lepiej przyswajalna niż żelazo znajdujące się w warzywach i większości mięs. Zdaniem naukowców niebieski pigment w spirulinie (fikocjanina), tworzy rozpuszczalne kompleksy z żelazem i innymi minerałami w trakcie trawienia czyniąc żelazo bardziej przyswajalnym.
Wysoka przyswajalność żelaza w sprirulinie pomaga w odzyskaniu zdrowia w anemii. Badania wykazały, że wspomaga wzrost i wytwarzanie kwasu zdrowotnych lactobacillus.
Przyswajalna spirulina pozwala ofiarom niedożywienia i złego wchłaniania, by bardziej efektywnie przyswajać żywność.

Opakowanie:
7 saszetek po 15 ml



Pomaga m.in na:

choroby serca, nowotwory, wzmacnia układ odpornościowy, bezpieczne odchudzanie



Podstawowe składniki:

70 różnych składników odżywczych, w tym 70% białka, 12 witamin (A, B1, B2, B6, B12, E i inne), 11 składników mineralnych (wapń,