Zaloguj się Rejestracja Lista zakupów

  • Koszyk: (pusty)

Koszyk

Brak produktów

Dostawa 0,00 zł
Suma 0,00 zł

Koszyk Realizuj zamówienie

Nasze marki

Joy Day Bio Koncentrat Napoju Probiotycznego Topinambur 500ml

Joy Day Bio Koncentrat Napoju Probiotycznego Topinambur 500ml

Joy Day. Bio Koncentrat Napoju Probiotycznego Topinambur 500ml



Więcej szczegółów

Cena: 34,00 zł brutto

Ilość:

 

Produkt wyróżniony przez Fundację Rozwoju Kardiochirurgii im. prof. Zbigniewa Religi w Zabrzu

"SIŁA SERCA"

 

JOY DAY – to seria ekologicznych, produktów probiotycznych.  

Zawarte w nich bakterie probiotyczne wspomagają procesy trawienia a wytwarzane przez nie antyoksydanty aktywują naturalne możliwości regeneracyjne organizmu.

Produkty nasze uzyskiwane poprzez całkowicie naturalny proces fermentacji bezmlecznych składników i probiotycznej flory bakteryjnej!

Oferujemy otręby probiotyczne oraz koncentraty i napoje probiotyczne.

 

Napoje nie zawierają: cukru, substancji dodatkowych takich jak: słodziki, barwniki, konserwanty i aromaty.

 

Do wyboru smaki:

TOPINAMBUR  – Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji korzeni marchwi, korzeni pasternaka, bulw topinambura oraz antyutleniacze.

MIĘTA - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji liści mięty, kwiatów czarnego bzu, kwiatów głogu, liści melisy, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz antyutleniacze.

CHMIEL - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji przykwiatków chmielu, kwiatów czarnego bzu, kwiatów głogu, liści melisy, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz antyutleniacze.

OWOCE LASU - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji liści jeżyny, liści czarnej porzeczki, liści poziomki, ziela skrzypu, owoców czarnej porzeczki i jeżyny oraz antyutleniacze.

GŁÓG - Naturalny kompleks żywych bakterii probiotycznych, melasę z trzciny cukrowej i sok jabłkowy, ekstrakt z procesu fermentacji owoców głogu, kwiatów głogu, liści melisy, ziela dziurawca, kwiatów lipy, ziela skrzypu oraz antyutleniacze.

 

Produkt posiada Certyfikat Ekologicvzny  Unii Europejskiej

 

Właściwości:

Bakterie kwasu mlekowego ułatwiają trawienie i pracę układu pokarmowego, niezwykle korzystnie wpływają na organizm człowieka. Wśród nich szczególne znaczenia mają szczepy Lactobacillus plantarium oraz Lactobacillus casei. Cechuje je niezwykle wysoka przeżywalność w układzie pokarmowym. Bakterie te z łatwością kolonizują jego przestrzenie eliminując chorobotwórczą florę bakteryjną. Ich obecność, w wystarczającej ilości, blokuje rozwój patogennych bakterii gnilnych, gronkowców a nawet salmonelli. To one eliminują procesy gnicia niestrawionego pokarmu zalegającego w zakamarkach naszych jelit.
Bakterie kwasu mlekowego zapobiegają także i umożliwiają skuteczne pozbycie się niestrwaności, zaparć, biegunek, wzdęć i bóli brzucha. Poza tym wiążą cholesterol w jelicie wpływając tym samym na obniżenie jego poziom we krwi.
Są szczególnie polecanym uzupełnieniem diety w przypadku nietolerancji laktozy.

Rośliny ziołowe poddane procesowi fermentacji zawierają kolejne bogactwa natury.

 

Błonnik zawarty w ziołach:

  • Pomaga przy zaparciach i biegunce.

  • Pomaga pozbyć się otyłości.

  • Oczyszcza organizm z toksyn i metali ciężkich.

  • Przyczynia się do stabilizacji stężenia glukozy we krwi.

  • Wpływa na obniżenie poziom cholesterolu.


Olejki eteryczne zawarte w ziołach mają właściwości antyseptyczne i hamują rozwój drobnoustrojów chorobotwórczych. Działają uspokajająco i odświeżająco. Pomagają w koncentracji. Wspomagają w generowaniu i utrzymaniu energii w organizmie.
Pektyny wpływają regulująco na pracę jelit i formowanie stolca, wykazują także działanie przeciwbakteryjne i ochronne na śluzówkę jelit.
Flawonoidy posiadają właściwości antyoksydacyjne (przeciwutleniacze).
Melasa z trzciny cukrowej jest kolejnym ubogaceniem napoju w cenne składniki odżywcze i regeneracyjne organizmu.
Zawiera w składzie mieszanki syropów cukrowych w tym znaczne ilości cukrów redukujących, aminokwasy, związki azotowe, potas, wapń, żelazo, magnez, cynk i inne.
Antyoksydanty, czyli wymiatacze wolnych rodników mają bezpośredni wpływ na blokowanie rozwoju chorobotwórczych ustrojów organizmu. Wpływają na wzmocnienie układu odpornościowego, na oczyszczenie krwi, na wzmocnienie naczyń krwionośnych. Oczyszczona krew, wolna od wolnych rodników i zatorów jest podstawą zdrowia. Charakteryzuje się otwartą strukturą, brakiem blokad, wolnymi erytrocytami i swobodnym przepływem, taka wpływa na optymalizację ciśnienia i ułatwia pracę serca. Oczyszczona krew umożliwia swobodny transport tlenu i substancji odżywczych do komórek a także skuteczne usuwanie odpadów wytwarzanych przez narządy wewnętrzne.

Najistotniejsze korzyści:

JOY DAY jest odpowiedzią na potrzeby zdrowotne współczesnego człowieka.

Uzupełnia skład naturalnej, pożytecznej flory bakteryjnej organizmu, niezbędnej dla jego prawidłowego funkcjonowania.

Napój wspiera i wpływa na :

  • regulację pracy układu trawiennego,

  • eliminację toksyn,

  • odtruwanie organizmu,

  • wzmocnienie układu odpornościowego,

  • regenerację komórek,

  • odmładzanie organizmu,

  • wzmocnienie jego ochrony przed chorobami,